McDonald it is not.

Niespodzianka dla niektórych wielbicieli suplementowych shake’ow i  różnokolorowych tabletek– bardzo dużo z tego co jecie,połykacie i pijecie trafia bezpośrednio do…kibla. W najnowszym podcascie Ben Greenfield i Mark Joyner omawiają nowe sposoby przyjmowania i aplikowania suplementów. Podciąga się to już pod tzw. Biohacking , który jest bardzo szeroką i wąską definicją jednocześnie (np. Zrobienie sobie miksu witaminowo-tluszczowego, który…. Można przerobić na spray, którym sobie spsikujemy język). Kosmiczne? Tak. Ale tak samo kosmicznym pomysłem są balony internetowe Googla a…działają:)

Nie jest niespodzianką natomiast, że różnica w jakości suplementów na polskim rynku, a tych na rynku amerykańskim jest nieporównywalna, tak samo jak ich wybór.  Sprowadzanie supli z USA jest natomiast mocno nieekonomiczne.

Dobre suplementy na pewno warto brać. Ale jeśli nie jesteśmy pewnie jakości tego co łykamy to czy nie lepiej przyjrzeć się naszej diecie zamiast produkować drogie i kolorowe siuśki  ?

W miarę znajdowania i próbowania, będę wrzucał przepisy na dobre po i przed treningowe jedzenie. Na początek:

Shake potreningowy.

–       ½-1 awokado

–       maliny/borówki/truskawki (mogą być mrożone)

–       połówka jabłka

–       1 banan

–       opcjonalnie odżywka białkowa lub serek wiejski

–       ciastka owsiane – tylko prawdziwe owsiane, a nie „owsiane”

–       mleko/jogurt naturalny

–       orzechy- ja dodaje laskowych i migdałów

Wszystko miksujemy i mamy potężną potreningową dawkę węgli, białka i tłuszczy, którą bardzo szybko postawi nas na nogi.

Image

Bon appetit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s